Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Cape Town i Namibija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 05.04.-16.04.2019. (uskoro garantirano)


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak grupe na aerodromu 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let za Dohu u 17:15h/slijetanje u 23:45h.

2. dan, Doha – Cape Town

Nastavak leta za Cape Town u 01:55h/slijetanje u 11:10h. Po slijetanju prijevoz do hotela. Smještaj. Nakon odmora slobodno vrijeme za šetnju u pratnji Vašeg vodiča – u blizini hotela se nalaze brojni restorani i šoping centri. Večera.

3. dan, Cape Town

Doručak, a potom odlazak na razgled grada, jednog od najljepših mjesta na svijetu (znanog i kao Kaapstad), koji se nalazi na razdjelnici dvaju morskih eko-sistema (Indijskog i Atlantskog oceana). Južnoafrički muzej, dvorac dobre nade, parlament, Company Gardens – oaza mira u gradskoj gužvi; samo su dio onoga što ćete vidjeti. Vožnja žičarom na Table Mountain (ukoliko to vrijeme dozvoljava), sa kojega se pruža prekrasan pogled na Cape Town Slobodno poslijepodne do večere, noćenje.

4. dan, Cape Town

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet „Cape Peninsula“. Vožnja do legendarnog rta „Cabo de boa esperanca“- Rta dobre nade. Posjet ribarskom selu u čijim uvalama žive kolonije pingvina. Kratka vožnja do čudnovatog zaljeva ‘Kalk Bay’ koji je dom riznice antikviteta, pekara, restorana i još mnogo toga!Preporuča se slatka poslastica u Olympia Café-u. Prije povratka u hotel obilazak botaničkog vrta Kirstenbosch. Večera, noćenje.

5. dan, Cape Town

Nakon doručka vožnja kroz vinorodne pokrajine. Posjet mjestima Paarl, Franschhoek („francusko“ mjesto kojeg su osnovali prognani francuski hugenoti krajem 17.st), Stellenbosch kojeg su osnovali Holanđani u 17.st (arsenal, crkva Rajnske misije, Dorp Street, ulica predivnih holandskih i viktorijanskih kuća). Degustacija vina u jednom od poznatih podruma. Južnoafrička vina su poznata u svijetu (poznati hrvatski vinogradar Dobrović). Povratak u Cape Town. Večera, noćenje.

6. dan, Cape Town – Windhoek

Doručak i prijevoz na aerodrom. Let za Windhoek. U zračnoj luci grupu dočekuje lokalni vodič. Panoramski razgled glavnog grada koji odražava različitost kultura na području Namibije. Windhoek je prijestolnica s manje od 300.000 stanovnika, mješavina starog i novog. Brojne prodavaonice i tržnice suvenirima na otvorenom smještene u sjeni poslovnih nebodera, povijesne utvrde i dvorci uzvisuju se nad gradom, dok se državna palača Tintenpalast smjestila usred lijepo održavanih parkova. Na ulicama se miješaju jezici raznih pokrajina,  nije neobično sresti žene Herero u tradicionalnim misionarskim nošnjama s kćerima u Nike tenisicama i Levi’s trapericama. Smještaj, večera,noćenje.

7. dan, Windhoek – Naukluft planine/Sossuvlei regija

Doručak. Vaše današnje odredište je Naukluft planine,šire  područje Sossusvlei.

Zaustavljanje u mjestu Solitaire – pauza za ručak (nije uključen), a zatim nastavljate do svog smještaja-Moon Mountain lodge- smješten u podnožju planina Naukluft. Sobe nude spektakularan pogled na susjedne planine ili pustinjski krajolik Po dolasku smještaj i opuštanje u „splash bazenu“ . Večera nakon koje slijedi vožnja tijekom koje ćete uživatu prizoru zalaska sunca. Povratak,noćenje.

8. dan, Sossuvlei – Swakopmund

Ustajanje prije zore kako biste posjetili spektakularnu Dune 45. Ono što je prije izlaska sunca izgledalo kao brdo, na sunčevoj svjetlosti otkriva visoku dinu. Visoka je 85 metara, a uspon na nju je vrijedan truda zbog nevjerojatnog pogleda na dolinu. Dine namibijske pustinje stvorio je pijesak nošen vjetrom s obale Namibije. Pijesak je star 5 milijuna godina i crvene je boje zbog sadržaja željeza. Jutro je najbolji period za posjet i fotografiranje zbog mekoće svjetla koje sunčeve zrake bacaju na dine, za razliku od podnevnih oštrih kontrasta svijetla i sjene. Po silasku Vas čeka doručak, a zatim odlazite do Dead Vlei (njegovo ime znači „mrtva močvara“).

Smatra se da je okružen najvišim pješčanim dinama na svijetu. Uzdižu se više od 300 metara. Dead vlei je poznat po svojim mrtvim stablima i cijeli krajolik čini nevjerojatan spektakl. Odlazak do kanjona Sesriem, prirodno oblikovanog tjesnaca. Kanjon je jedno od rijetkih mjesta u kojem ima  vode tijekom cijele godine. Dugačak je oko 1km i dubok 30-40 m.  Slijedi vožnja do Swakopmunda, popularnog odredišta za odmor smještenog na atlantskoj obali. Osnovali su ga 1892.god. njemački useljenici. Od namibijskih gradova u njemu se najviše govori njemački i afrikáans.. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

9. dan, Swakopmund – Walvis Bay

Doručak i odlazak u  Walvis Bay – posjet kolonije flamingosa

Ostatak dana slobodno za šetnju gradom, shopping…

Večera, noćenje.

10. dan, Swakopmund – Privatni prirodni rezervat Erindi

Doručak nakon kojeg slijedi vožnja do prirodnog rezervata Erindi – to je zaštićeni rezervat u središnjoj Namibiji. Erindi, što znači “mjesto vode”, obuhvaća 70.719 hektara netaknute divljine i bogatu kulturnu baštinu, dom je leoparda, lavova, geparda, slonova, žirafa.Nakon smještaja u sobe  s vlastitom terasom, uživat ćete u trosatnoj vožnji rezervatom.Nakon povratka u lodge večera i noćenje.

11. dan, Windhoek – Doha

Rani doručak i prijevoz na aerodrom. Let za Dohu u 12:40h/slijetanje u 23:15h.

12. dan, Doha – Zagreb

Nastavak leta za Zagreb u 01:55h. Dolazak u 07:00h

 

Cijena aranžmana po osobi: 21.950 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.700 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.200 kn

 

U cijenu je uključeno:

aviokarta na ekonomskoj klasi Zagreb-Cape Town-Windhoek-Zagreb, Cape Town-Windhoek; smještaj u hotelima i lodgevima 4-5 * na bazi polupansiona, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku,lokalni vodiči na engleskom,razgledi i ulaznice prema programu

U cijenu nije uključeno:

aerodromske takse  ( cca 2.700,00 – točan iznos na dan pisanja karte ), viza za Južnu Afriku – izdaje se u Budimpešti (cca 45 eur),viza za Namibiju – izdaje se u Beču (cca 45 eur). Agencija može posredovati u ishođenju viza, napojnice za lokalne vodiče i vozače.

Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Minimalan broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka