Putovanje u Ameriku – Zlatni zapad

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 21.02.-04.03.2019.


1. dan, Zagreb – Frankfurt – Los Angeles – Phoenix/Scottsdale

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman, dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putnih dokumenata i prijava na let za Frankfurt. Polijetanje zrakoplova na liniji LH1405 (Lufthasa) za Frankfurt u 06:25 sati. Dolazak u Frankurt u 07:55 sati. Nastavak leta na liniji LH456 za Los Angeles u 10:25 sati. Dolazak u Los Angeles predviđen je u 13:20 sati. Nakon kontrole putovnica i carinskih formalnosti odlazak prema Phoenixu. Uživat ćete u pogledima na krajolik vozeći se prema Arizoni kroz pustinju Mojave uz rijeku Colorado. Prepustite se šarmu pustinje, mješavini jugozapadne arhitekture i veličanstvenim saguaro kaktusima i na ovaj način započnite s uvodom u američki zapad. Prijava u hotel, noćenje.

2. dan, Phoenix/Scottsdale – Sedona – Grand Canyon

Doručak. Odlazak kroz Arizonu prema živahnom gradiću Sedona. Nastavljamo putovanje kroz kanjon Oak Creek, poznat po spektakularnom krajoliku i ujedno poznatom mjestu snimanja mnogih filmova. Ovaj dan će biti namjenjen razgledu prirodnih ljepota Grand Canyona, klanca veoma strmih litica koje je milijunima godina dubila rijeka Colorado, čija veličina, raspon boja i tišina tog čuda prirode ostave dubok dojam na svakoga. Ne možete niti zamisliti veličinu kanjona, dok ne stojite na rubu vidikovca – panoramske točke i gledate u daljinu. Odlazak u hotel, noćenje.

3. dan, Grand Canyon – Monument Valley – Page – Kanab

Doručak. Odlazak prema Painted Desert odnosno obojenoj pustinji, području zapanjujuće ljepote zbog neuobičajeno široke palete boje tla, od sive do crvene, narančate i roze. Zatim nastavljamo put prema Monument Valley, odnosno dolini spomenika koja se prostire na području indijanske zemlje, rezervatu koji pripada narodu Navajo. Crveni stožasti brežuljci i kameni stupovi krase ovu dolinu i čine ju posebnom. Zaustavljanje u mjestašcu Page kod umjetnog jezera Powell. U poslijepodnevnim satima prelazak rijeke Colorado i dolazak u Kanab.

4. dan, Kanab – Kanjon Bryce – Nacionalni park Zion – Las Vegas

Doručak. Odlazak prema kanjonu Bryce koji će vas svojim liticama ostaviti bez daha svojom simfonijom raznih boja i oblika, dubokih i do 150 m. Nastavak putovanja prema Nacionalnom parku Zion, području prepunom kamenih litica i stijena kroz koje teče rijeka Virgin. Krajnje odredište današnjeg dana je Las Vegas, svjetska prijestolnica zabave, svijetla, kockanja i noćnog života. Prijava u hotel, noćenje.

5. dan, Las Vegas

Nakon doručka, slobodan dan za razgled grada i njegovih atrakcija kao što su hoteli – Luxor, New York New York, Venetian, Ceasars Palace, Treasure Island i Paris koji predstavljaju znamenitosti svjetskih gradova. Ljubitelji kockanja će uživati, a bit će i vremena za povoljnu kupovinu u velikim shopping centrima. Preporučujemo vožnju limuzinom po Stripu ili neku od aktualnih predstava koje su uvijek dobro posjećene, poput: Cirque du Soleil at Night – Criss Angel, Zarkana – akrobatic rock show. Noćenje.

6. dan, Las Vegas – Mammoth Lakes – Bakersield

 Doručak. Nastavak putovanja kroz pustinju Mojave do High Sierras i jezera Mammoth. Ovaj pitkoreskni resort je poznato i ljetno i zimsko odredište mnogih turista i svih onih željnih pravog odmora, prekrasne prirode i krajolika koji oduzima dah. Prijava u hotel i noćenje.

7. dan, Mammoth Lake – Nacionalni park Yosemite

Doručak. Odlazak prema Nacionalnom parku Yosemite, najpopolarnijem turističkom odredištu u Kaliforniji. Današnji dan provest ćemo uživajući u šetnji kroz visoke klifove i u fascinantnim pogledima na prirodne ljepote. Park je poznat i po brojnim divljim životinjama poput vjeverica, medvjeda, srna, jelena i kojota, te ćete imati priliku vidjeti najviše drveće na svijetu – sekvoje, puno slapova, šuma, rijeke i jezera. Nacionalni park se pruža na visini od 648 do 3997 m nadmorske visine i na površini od preko 3000 km² na zapadnim padinama planina Sierra Nevada koja prolazi u potpunosti kroz Kaliforniju. Prijava u hotel i noćenje na području Yosemite.

8. dan, Nacionalni park Yosemite – San Francisco

Doručak. Napuštanje područja Yosemite i nastavak putovanja kroz podnožje planine Sierra Nevada prema San Franciscu za koji kažu da je jedan od najljepših gradova Amerike. Po dolasku u San Francisco, slijedi razgled grada: Fisherman’s Wharf – popularni turistički dio grada, pun restorana i trgovina odakle seže pogled na Alcatraz – nekad poznati zatvor, gdje su bili snimani mnogi filmovi. Zatim posjet Chinatownu, Trgu Union, itd. Prijava u hotel i noćenje.

9. dan, San Francisco

Doručak. Uživajte u slobodnom danu. Preporučujemo šetnju gradom i prekrasnim parkovima, vožnju žičarom te posjet nekom od muzeja. Noćenje.

10. dan, San Francisco – Monterey/Carmel – Santa Maria

Doručak. Odlazak iz San Francisca prema Montereyu, nekadašnjem glavnom gradu Kalifornije kroz zapanjujuća područja ekskluzivnih golf terena, prekrasnih pogleda i bogate faune. Posjet šarmantnom selu Carmel. Nastavak putovanja prema području Santa Marie. Prijava u hotel i noćenje.

11. dan, Santa Maria – Santa Barbara – Los Angeles

Doručak. Polazak prema Los Angelesu sa stajanjem u Santa Barbari, biseru američke rivijere. Grad je poznat po španjolskoj arhitekturi, bujnoj vegetaciji i opuštenom načinu života. U poslijepodnevnim satima dolazak u Los Angeles i odlazak u zračnu luku. Prijava na let LH457 i polijetanje zrakoplova u 15:35 sati.

12. dan, Frankfurt – Zagreb

Dolazak u Frankurt u 11:30 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 13:10 sati i predviđeno slijetanje u Zagreb u 14:30 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 24.980 kn 23.880 kn FM*
Cijena aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi 23.880 kn 22.835 kn FM*
Cijena aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi 23.280 kn 22.265 kn FM*
Doplata za jednokrevetnu sobu (na cijenu dvokrevetne) 4.590 kn
Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu aranžmana 2.990 kn

 

 *first minute cijena aranžmana vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta.

 

Cijena aranžmana uključuje:

letove Zagreb – Frankurt – Los Angeles – Frankurt – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 10 noćenja s doručkom, razglede prema programu i ulaznice za sva navedena područja uključujući i nacionalne parkove, u svim hotelima prijenos prtljage (1 torba po putniku), svi transferi, voditelja putovanja, organizaciju i prodaju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

obroke i fakultativne izlete koji nisu uključeni u program, vizu, osobne troškove i zdravstveno i putno osiguranje koje preporučamo.

 

Viza: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

 

Napomene:

  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Minimalan broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 03

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka