OBAVIJEST:

Poštovani putnici,
ZIMSKO RADNO VRIJEME 11.12. - 10.01.2018.

Radnim danom 08:00-17:00h
Subotom 09:00-13:00h

Vaš AZUR TOURS

OK

Egipat - Kairo, krstarenje Nilom i Naserovim jezerom, 12 dana

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 12.990 kn


Egipat sa svojim povijesnim bogatstvom nije potrebno opisivati. Potrebno ga je doživjeti!


Preuzmi PDF aranžmana

06

Datum putovanja:

31.10.-11.11.2017.

 

1. dan, Zagreb - Istanbul - Kairo 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.30 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.30 sati. Nastavak leta za Kairo u 18.40 sati na liniji TK 694 (Turkish Airlines). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Kairo predviđen je u 20.00 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Kairo sastanak s predstavnikom lokalne agencije i transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje

2. dan, Kairo

Doručak. Odlazak do Sakare i stepenaste piramide faraona Zosera, prve velike piramide Egipta. U sklopu lokaliteta se nalazi i muzej posvećen vrhovnom svećeniku Imhotepu, prvom poznatom graditelju i liječniku staroga Egipta. Slijedi odlazak do platoa u Gizi, gdje se nalazi jedno od sedam svjetskih čuda staroga svijeta, piramide faraona Keopsa, Kefrena i Mikerina te hram u dolini s tajnovitom Sfingom. Razgled piramida je izvana. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan, Kairo - Luksor

Ranojutarnji doručak te transfer do zračne luke. Slijedi let za Luksor i kraća vožnja do pristaništa na Nilu. Smještaj u kabine i ručak. Poslijepodne je rezervirano za obilazak Istočne obale Nila gdje se smjestio veličanstveni kompleks hramova u Karnaku. Uz odlično očuvanu dvoranu stupova i prilaz sfingi s ovnujskim glavama, u hramu možete vidjeti i reljefe s prikazima bitaka Ramzesa II. Poslije večere odlazak na obilazak hrama u Luksoru. Poseban dojam ostavljaju reflektorima osvijetljene sjedeće skulpture faraona na ulazu. Povratak na brod i noćenje.

4. dan, Luksor - Esna - Edfu

Doručak. Prijepodnevni odlazak na Zapadnu obalu Nila, tzv. „Obalu mrtvih“, gdje su se smjestile grobnice u stijeni Doline kraljeva i posmrtni hramovi uz obalu rijeke. Obilazak će obuhvatiti jedan od najneobičnijih hramova Egipta, posmrtni hram kraljice Hatšepsut, nekoliko grobnica u Dolini kraljeva te Memnonove kolose, dvije sjedeće skulpture, jedinog ostatka posmrtnog hrama faraona Amenofisa III. Povratak na brod i ručak. Poslijepodnevno isplovljavanje prema jugu i živopisan prolazak kroz ustavu u Esni. Večera na brodu i uplovljavanje u Edfu.

5. dan, Edfu - Kom Ombo

Doručak. Odlazak na razgled hrama boga Horusa, najočuvanijeg hrama staroga Egipta. Zahvaljujući nanosima pijeska i naselju koje je nastalo na njima, Horusov hram i danas ima očuvani krov, središnje svetište i cikluse reljefa s prikazima iz života bogova. Povratak na brod i ručak. Poslijepodnevna plovidba lijenim, nilskim vodama uz izmjenu bukolikih prizora. Večera na brodu i uplovljavanje u Kom Omo. Noćenje na brodu.

6. dan, Kom Ombo - Asuan

Doručak. Odlazak na obilazak dvostrukog hrama u Kom Ombu posvećenog bogu-krokodilu, Sobeku, i bogu-sokolu, Haroerisu. Ručak i nastavak plovidbe kroz pejzaž prošaran palmama, žitnim poljima i pješčanim dinama. Poslijepodnevno uplovljavanje u Asuanu.  Večera i noćenje na brodu.

7. dan, Asuan

Doručak i odjava s broda. Cjelodnevni obilazak Asuana, vrata Egipta prema drevnoj Nubiji i „crnoj Africi“. Razgled ćete započeti obilaskom hrama božice Izide na otoku Philae. Kako je, pri izgradnji Asuanske brane, originalan otok potopljen, Izidin hram je  rastavljen i kamen po kamen preseljen na otok Bigu. Slijedi kratko zaustavljanje na Asuanskoj brani te posjet kamenolomu s nedovršenim obeliskom. Dolazak na Naserovo jezero, prijava na brodu, smještaj u kabine i ručak. Slobodno poslijepodne. Večera i noćenje.

8. dan, Asuan - Wadi El Sebua

Doručak. Odlazak na razgled hrama u Kalabši posvećenog Mandulisu, egzotičnom bogu Sunca iz Donje Nubije. Kalabša je najveći  samostojeći hram zlatom bogate Nubije. I lokacija ovoga hrama je bila potopljena pri izgradnji Asuanske brane. Preseljenje hrama na novu lokaciju trajalo je pune dvije godine. Ručak na brodu i poslijepodnevna plovidba Naserovim jezerom. Večera i uplovljavanje u Vadi El Sebuu. Noćenje

9. dan, Wadi El Sebua - Amada

Doručak. Odlazak do osamljenog, pustinjskog lokaliteta Wadi El Sebua, čije ime u prijevodu znači Dolina lavova. Lokalitet je dobio ime po prilazu hramu omeđenom sfingama. Posebnu draž ovome mjestu daju nanosi pijeska, koji ispunjavaju prostore hrama i stvaraju scenografiju poput one u pustolovnim filmovima. Ručak na brodu i plovidba do Amade. Obilazak još jednog osamljenog hrama poznatog po mnogobrojnim i vrijednim reljefima. Večera i noćenje.

10. dan, Amada - Abu Simbel

Doručak. Prijepodnevna plovidba jezerom i prolazak pored Kasr Ibrima, otočića s utvrdom. Prije izgradnje Velike brane i nastanka Naserovog jezera otočić je bio vrh utvrđenog brežuljka uz nilsku obalu. Od vremena faraona do početka 19. stoljeća na ovom mjestu su se izmjenjivali obrambeni i religijski objekti, kao što su rimska utvrda ili kršćanska katedrala. Ručak na brodu i uplovljavanje u Abu Simbel. Slijedi obilazak najveličanstvenijih hramova Egipta, onog Ramzesa II i njegove glavne supruge, Nefrtari. Hramovi su smještenih u stijeni ponad Nserovog jezera i bogato dekorirani skulpturama i reljefima. Njihovo spašavanje od nilskih voda, jedan je od najkompleksnijih poduhvata UNESCOa. Večera i noćenje. 

11. dan, Abu Simbel - Asuan - Kairo

Doručak. Odjava i iskrcaj s broda te transfer do zračne luke u Abu Simbelu. Slijedi let za Asuan i zatim nastavak za Kairo. Po slijetanju transfer do hotela i smještaj. Slobodno poslijepodne. Večera i noćenje.

12. dan, Kairo - Istanbul - Zagreb 

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji TK 691 (Turkish Airlines) u 8.45 sati. Dolazak u Istanbul u 12.00 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 18.05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 19.15 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.690 kn 12.990 kn*

*FM popust 700 kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

 

Cijena uključuje:

- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi

- smještaj u hotelu 5* u Kairu na osnovu 1 noćenja s doručkom i 1 polupansiona

- krstarenje Nilom na brodu u dvokrevetnim kabinama 5* deluxe na bazi četiri puna pansiona

- krstarenje Naserovim jezerom na brodu u dvokrevetnim kabinama 5* deluxe na bazi četiri puna pansiona

- transfere i razglede prema programu

- ulaznice za lokalitete koji se posjećuju

- vizu za Egipat (putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje s najmanje 2 prazne stranice)

- napojnice

- lokalnog vodiča na engleskom jeziku na razgledima

- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

-jamčevinu i troškove organizacije putovanja te lokalne takse i pristojbe

 

Cijena ne uključuje:

- obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 2.590 kn (podložne promjenama)

- doplatu za jednokrevetnu sobu i kabinu 4.600 kn

- fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja

- troškove osobnih narudžbi

- putna osiguranja (preporučamo)

 

Važne napomene:

- Za ovo putovanje putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice. Prilikom uplate putovanja treba priložiti presliku putovnice ili poslati e-mailom scan putovnice.

- Viza: ishodi se pri ulasku u zemlju

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja agencije.

 

Korisne informacije:

Egipat: država na sjeveroistoku Afrike omeđena Sredozemnim morem na sjeveru, Sueskim kanalom na istoku i Saharom na zapadu i jugu

Glavni grad: Kairo
Religija: 90% muslimani, 10% kršćani
Jezik: arapski, u turističkim središtima moguće sporazumijevanje na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku

Vremenska zona: EET bez promjene na ljetno/zimsko vrijeme. Tako je vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku ljeti + 2 sata (Zagreb 12,00 sati – Kairo 14,00 sati), a zimi +1 sat (Zagreb 12,00 – Kairo 13,00 sati).
Klima i vremenska prognoza: suptropska s pustinjskim utjecajem, prosječne temperature zraka/mora od listopada do travnja 25/20◦ C
Odjeća: Preporučamo da sa sobom ponesete laganu pamučnu garderobu i udobnu obuću te isto tako nešto u slučaju hladnih dana ili večeri. Isto tako ponesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, šešir ili kapu, te sunčane naočale.

Za posjet mošeji nužna je primjerena odjeća koja potpuno prekriva tijelo, ulazi se bez obuće.

Struja: 220 V, adapter nije potreban. 
Voda za piće: Pije se isključivo flaširana voda. Voda iz vodovoda nije pitka, a preporuča se i pranje zubi flaširanom vodom te izbjegavanje pića rashlađenih ledom.
Novac: Egipatska funta:; 1 USD = 19 EGP, 1 EUR = 20.3 EGP, 1 HRK = 2.3 EGP

Suveniri: kopije egipatskih skulptura, oslikani listovi papirusa, tepisi i ćilimi, zlatni i srebrni nakit, lokalno pripravljeni parfemi, začini, pamučni odjevni predmeti
Hrana i piće: U hotelima se služe uobičajena međunarodna jela i pića, a od domaćih jela preporučamo: jela od leće i drugih grahorica, janjetinu, ovčetinu, junetinu s rižom, beskvasni kruh, pikantne umake, orijentalne slastice kao što je Um Ali. 

 

Najmanji broj putnika: 15

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na slijedećem linku.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
123