Dostupnost

You will pay the property in the property's local currency. You can use this field for disclaimer text or anything else you want your clients know before booking.

  Lošinj, Krk, Rab, Cres – ljetna otočka čarolija

  Autobusom iz Zagreba | Lošinj, Krk, Rab, Cres

  4 dana / 3 noćenja

  Vrijednost više: uključen polupansion

  Datum putovanja: 19.06.-22.06.2021. (garantirani polazak)


  1. dan, Zagreb – Punat – Košljun – Krk – Veli Lošinj

  Polazak autobusa iz Zagreba u 06:00 sati ( lokacija polaska u završnoj obavijesti). Vožnja do preko Karlovca i Gorskog kotara do našeg najvećeg otoka – Krka. Nastavak vožnje otokom u smjeru Punta. Kraći razgled grada. Predlažemo odlazak brodićem do otočića Košljuna gdje ćemo vidjeti etnografsku zbirku i muzej sakralne umjetnosti u Franjevačkom samostanu. Nastavak vožnje otokom do najvećeg grada na otoku, do grada Krka. Razgled grada Krka: Katedrala, vela Placa, gradska vijećnica, Kamplin, Crkva Sv. Kvirina, Velika gradska vrata, Frankopanski kaštel, kula Gradske straže, Kanonička kuća sa glagoljskim natpisom iz 11 st… Slobodno vrijeme. Preporučamo odlazak u posjet krčke pršutane gdje ćete moći uživati u poznatim krčkim specijalitetima – krčkom pršutu i siru i šurlicama, tradicionalnoj krčkoj tjestenini, sve to uz vrhunsku vrbničku žlahtinu. Nastavak vožnje do Valbiske gdje ćemo se ukrcati na trajekt do Meraga na Cresu. Nastavak vožnje preko Cresa do Velog Lošinja. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  2. dan, Veli Lošinj – Mali Lošinj – Veli Lošinj

  Doručak. Nakon doručka razgled i šetnja pitoresknim Velim Lošinjem. Predlažemo posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet gdje ćete imati čuti mnoge korisne informacije o morskom ekosustavu i njegovoj zaštiti, a imat ćete priliku i usvojiti i dupina. Vožnja autobusom do obližnjeg Malog Lošinja. Šetnja gradom uz kraći razgled u pratnji vodiča: crkva sv. Martina – Župna crkva Male Gospe – pjacal – Pomorska škola. Predlažemo posjet muzeju koji je smješten na samoj rivi u središtu Malog Lošinja. Središnji izložak muzeja je Apoksiomen, grčki brončani kip izvađen iz lošinjskog podmorja 1999. godine, antički brončani kip koji predstavlja grčkog atletu u naravnoj veličini, star otprilike 2.000 godina.  Predlažemo i posjet Miomirisnom otočkom vrtu u Malom Lošinju gdje ćete imati priliku upoznati bogatu floru otoka i ljekovita svojstva. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u otočkim delicijama. Poslijepodne predlažemo šetnju prekrasnom Čikatskom uvalom i šetnju jednom od najljepših šetnica na Jadranu, od Čikata do Sunčane uvale iz miris stoljetnih borova. Danas ćete imati i vremena za kupanje. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

  3. dan, Veli Lošinj – otok Rab – Providenca – Veli Lošinj

  Doručak. Predlažemo cjelodnevni  izlet brodom do jednog od hrvatskih najljepših otoka, do otoka Raba. Rab je fascinantan otok u svakom smislu. Povijesni, kulturni i prirodni biser koji čeka upravo Vas, da ga istražite! Ovaj izlet je posebno osmišljen kako bi Vam pružio najbolje od Raba u jednom danu. Odvest će Vas do najvažnijih kulturnih znamenitosti, ispričati Vam priče o njegovoj bogatoj povijesti i odvesti Vas na najčudesnije plaže. Nevjerojatna arhitektura, fascinantna priroda, predivne plaže i čarobni arhipelag su Vas dovoljno dugo čekali…vrijeme je da doživite Rab u jednom danu! Povratak na Lošinj u kasnim poslijepodnevnim satima. Po povratku odlazak do hotela i kraći odmor.  Za one koji ostaju na Lošinju predlažemo dan ispunjen šetnjom od Velog Lošinja do Malog Lošinja, kupanjem u prekrasnim uvalama ili posjet Aquaraku Čikat, savršeno mjesto za opuštanje u kojem se može zabaviti cijela obitelj. Odlazak do Providence, tematskog vidikovca koji objedinjuje 300m dugu poučnu stazu Apsyrtides i vidikovac bar s lokalnim delicijama. Vidikovac bar pruža poseban doživljaj, 18 ručno izrađenih stolova s klupama nose nazive poznatih lošinjskih brodova koji su u 19 st. izgrađeni u poznatim lošinjskim brodogradilištima.  Providenca je mjesto na kojem najbolje možete doživjeti ljepote ovih otočja i uživati u trenutku ”sunce kad dotakne more”. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

  4. dan, Veli Lošinj – Osor – Cres – Plava špilja – Lubenice – Zagreb

  Doručak. Odjava iz hotela te odlazak do Osora, antičkog grada starog gotovo 4000 godina, osnovanog na mjestu gdje se spajaju otoci Cres i Lošinj. Cijeli grad Osor je zapravo muzej na otvorenome u kojemu su umjetnici svih epoha ostavili svoj trag, od suvremenog Meštrovića do ostataka antičkih zidina, utvrda, prve ranokršćanske bazilike; grad-muzej čiji vrtovi i parkovi u zelenilu kriju tragove prastarih antičkih vila, renesansnih portala i samostana.

  Nastavak vožnje do Cresa. Cres je jedan od najvećih jadranskih otoka, pravi raj za zaljubljenike u prirodu. Prvo ćemo otići do grada Cresa, jedinog grada na otoku u kojem boravi većina otočkog stanovništva. Cresom je dugi niz godina upravljala mletačka vlast, tako da i danas možete čuti mještane kako govore talijanski jezik koji je upotpunjen s domaćim riječima. Kuće na rivi su obojane različitim bojama te time odaju čaroliju primorja. Razgled grada: župna crkva, palače aristokratskih obitelji, gradski trg, creski muzej i muzej samostana i crkve Sv. Frane. Slobodno vrijeme za ručak ili predlažemo brodski izlet do jedne od najljepših morskih špilja na tom dijelu Jadrana, do Plave špilje. Kupanje u tirkizno plavom moru. Ručak na brodu. Pri povratku ćete vidjeti i prekrasnu plažu podno mjesta Lubenice koja je uvrštena među 40 najljepših plaža na svijetu. Nastavak vožnje do trajekta prema Krku te prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

   

  Cijena aranžmana po osobi: 1.590 kn  1.490 kn first minute*

  *FM cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

   

  Cijena aranžmana uključuje:

  • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
  • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
  • Sve razglede prema program
  • 3 noćenja s doručkom u Villi Elisabeth 3* u Velom Lošinju
  • 3 večere u hotelskom restoranu
  • Svi razgledi prema programu
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

  Cijena aranžmana ne uključuje:

  • doplatu za jednokrevetnu sobu od 250 kn
  • boravišna pristojba 10 kn po osobi i noćenju
  • jednokratna prijava gosta u hotelu – 5 kn po osobi
  • obroke koji nisu prema programu
  • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
  • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

   

  Popusti:

  • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
  • Djeca 3-12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn

   

  Fakultativna ponuda (okvirne cijene ulaznica – točne cijene ulaznica izleta bit će obajvljene u završnoj obavijesti): 

  1. Razgled pršutane na Krku uz degustaciju krčkog pršuta, sira, šurlica i vrbničke žlahtine – cca 100 kn
  2. Ulaznica za muzej Apoksiomena cca 60 kn (potrebno min 10 osoba za grupnu cijenu ulaznice)
  3. Ulaznica za vidikovac Provideca na Lošinju uz domaću rakiju – cca 30 kn
  4. Ulaznica za Miomirisni otočki vrt uz vođenu turu i piće dobrodošlice – 40 kn
  5. Izlet brodom od Cresa do Plave špije sa ručkom – cca 290 kn (potrebno min 20 osoba za realizaciju)
  6. Izlet brodom od Punta do otočića Košljun sa ulaznicom – 50 kn (potrebno min 20 osoba za realizaciju)
  7. Cjelodnevni izlet brodom do Raba sa ručkom – cca 300 kn (potrebno min 20 osoba za realizaciju)

   

  Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

  Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

  • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
  • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
  • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
  • bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
  • doplata za prazno sjedalo – 600 kn

   

  Važne informacije:

  Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

  Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

  Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

  Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

   

  Uplate i rezervacije:

  Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

   

  Minimalni broj putnika: 35 / Maksimalan broj putnika : 45


  Šifra aranžmana: 16

  Za navedeno ljetovanje vrijede Opći uvjeti koje možete pogledati na sljedećem: linku

  Sadržaji

  Sadržaji sobe

  Naša preporuka

  Hotel i depandanse Alem 2* | Baško Polje Akcija First minute Naša preporuka

  Hotel i depandanse Alem 2* | Baško Polje

  Već od 236 KN

  Ljetovanje Jadran 2021. Hotel i depandanse Alem - Akcijske cijene - dijete do 12g besplatno - ograničen broj soba.

  Hotel Maxim 4* | Božava, Dugi otok | Akcija -10% Akcija First minute Naša preporuka

  Hotel Maxim 4* | Božava, Dugi otok | Akcija -10%

  Već od 2 510 KN

  Ljetovanje Jadran 2021. Hotel Maxim je smješten tik uz more. Odlična lokacija i odlična usluga.

  Hoteli Božava 3* | Dugi otok | AKCIJA + dijete besplatno Akcija First minute Naša preporuka

  Hoteli Božava 3* | Dugi otok | AKCIJA + dijete besplatno

  Već od 1 880 KN

  Ljetovanje Jadran 2021. Akcija - snižene cijene ljetovanja u hotelima Božava. Piće uz obroke. Ograničen broj soba.